- Hanataba –
Varmista onnistuminen tutustumalla Hanatabaasi

Hanataba tutuksi


Käyttöönotto


Ensimmäiseksi avataan rasia ja otetaan Hanatabat käyttöön.

HUOM! Hanataban päällä on QR-koodilla ja verkko-ositteella varustettu tarra.

Älä poista tarraa ennen kuin olet katsonut ohjevideon.

Video helpottaa ensimmäistä käyttökertaa huomattavasti.

  1. Siirry verkko-osoitteeseen joko QR-koodin avulla tai kirjoittamalla se selaimen osoitekenttään.
  2. Valitse sivulta oma hanatabasi (kirkas tai metallinen) niin saat juuri omaan tuotteeseesi tarkoitetun ohjevideon.
  3. Ellei videon katsominen onnistu seuraa tarkasti alla olevia ohjeita ja näillä sivuilla olevia vinkkejä.


Avaa iso metallinen Hanataba kiertämällä yläosan kierteet auki. Poista pienempi Hanataba isomman sisältä ja irrota pakkausmateriaalit sen ympäriltä. Avaa myös pienempi Hanataba Samalla tavalla kuin iso, tarkista että osat ovat ehjiä ja tutustu rauhassa niiden rakenteeseen ja toimintaan.


Avaa iso kirkas Hanataba nostamalla kansiosa pois, ÄLÄ KIERRÄ. Kirkkaassa hanatabassa on ns kaksisuuntainen ’twist lock’ toiminto, joka on pakkauksessa auki asennossa.

Poista pienempi Hanataba isomman sisältä ja irrota pakkausmateriaalit sen ympäriltä. Avaa myös pienempi Hanataba Samalla tavalla kuin iso, tarkista että osat ovat ehjiä ja tutustu rauhassa niiden rakenteeseen ja toimintaan.

Hanataban osat yhteen


Metallisen Hanataban kansi tarkasti oikeille kierteille - Laita kansiosa tyhjän Hanataban päälle ja kierrä sitä kevyesti ja varovasti kiinnipäin. Varmista että saat kierteet varmasti kohdalleen.  Kierrä rauhallisesti, voimaa ei tarvita. Älä kierrä väkisin! Väärille kierteille kiertäminen vahingoittaa tuotetta.


Kirkkaassa hanatabassa on ns kaksisuuntainen ’twist lock’ toiminto, joka mahdollistaa riittävän spiraalikierron molempiin suuntiin. Kirkkaan Hanataban kansi asetetaan ensin paikalleen lukitusuran keskikohtaan. Löydät helposti kannessa olevat ulokkeet, jotka asetetaan alaosan lukitusurien keskikohdalla oleviin, hieman ohuempiin kohtiin. Löydät ohuemmat kohdat helpoimmin katsomalla reunaa ylhäältä päin tai sormella tunnustelemalla. Osat asetetaan tarkasti päällekäin ja napsautetaan kevyesti painamalla kiinni toisiinsa. Kirkkaan hanataban kiertäminen saattaa olla aluksi jäykkää, mutta helpottuu käyttökertojen myötä.


Liima mukana tullut silikoni tarra Hanatabasi pohjaan. Silikoni helpottaa ohuempien varsien paikallaan pysymistä kimpussa. Varmista että tarran reiät osuvat kohdakkain Hanataban reikien kanssa.


Spiraalitoiminta - Kun olet saanut yläosat varmasti oikein kiinni alaosaan, kokeile miten ylä- ja alaosa kiertyvät toisiinsa nähden ja miten saat samankokoiset reiät asettumaan suoraan kohdakkain.

Kokeile myös kahden käden spiraaliotetta, kuvitellen että Hanatabassa on jo kukat pujotettuna.


HUOM! Valmiin kimpun spiraalikierrossa Hanataban osia kierretään aina kiinnipäin.

Silloin Hanataban osat pysyvät varmemmin kiinni toisissaan, aukipäin kierrettäessä osat voivat irrota toisistaan. Tämä koskee etenkin metallisia versioita, joiden kannessa on kierteet.


Erikokoiset reiät - Kiinnitä erityisesti huomiota ison Hanataban erikokoisiin reikiin. Samankokoiset reiät tulee olla kimpun tekovaiheessa kohdakkain. Suurempaan reikään pujotettu paksu varsi ei mahdu läpi, jos sen kohdalla on pienempi reikä toisella puolella.

Aloitusasento – Aloitusasennossa Hanataban samankokoiset reiät tulee olla kohdakkain suorassa linjassa, jotta varret saadaan pujotettua kohtisuoraan läpi ja kimpun ’spiraaliefekti’ toimimaan oikein.


Metallisessa Hanatabassa aloitusasento saadaan kiertämällä kansiosa ensin kevyesti kokonaan kiinni ja sitten kiertämällä auki noin neljäsosa kierroksen verran, kunnes samankokoiset reiät asettuvat kohdakkain. Puoli kierrosta avaamalla saat jo erittäin leveän kimpun. Mitä enemmän avaat, sitä leveämmäksi saat kimpun aukeamaan.


Muovisessa Hanatabassa voit valita aloitusasennon helpommin kääntämällä kansiosan ääri asentoon, jolloin samankokoiset reiät asettuvat kohdakkain. Jos samankokoiset reiät eivät osu kohdalleen ääriasennossa irrota kansi, käännä kantta puolikierrosta, aseta kansi takaisin paikoilleen, kierrä ääriasentoon ja samankokoisten reikien tulisi olla kohdakkain. Ääriasennossa kirkkaan hanataban osat eivät irtoa toisistaan, jolloin kimpun rakentaminen on helpompaa.

Kirkkaan hanataban kierto on hieman rajoitetumpi mutta saat silti kimpun aukeamaan riittävän ja juuri sopivan leveäksi.


Varret suoraan läpi – Kimppua tehdessä varret työnnetään suoraan ja suorassa linjassa Hanataban läpi, eli varsi aina ’samasta’ reiästä ulos mistä se työnnettiin sisään. Tätä voi harjoitella aluksi esim. kynällä, sukkapuikolla tai muulla vastavalla.


Kun olet tullut Hanatabasi kanssa tutummaksi ja perehtynyt perusasioihin, onnistuu harjoittelukin helpommin. Nyt voit aloittaa materiaalin valmistelun kimppuasi varten, varmempana onnistumisesta jo ensimmäisellä kerralla.


Vaiheittaiset ohjeet Hanataba kimpun rakentamiseen ja lisää vinkkejä löydät seuraavalta sivulta.