- Hanataba –
Varmista onnistuminen tutustumalla Hanatabaasi

Hanataba tutuksi


Käyttöönotto

Ensimmäiseksi avataan rasia ja otetaan Hanatabat käyttöön. Avaa iso Hanataba kiertämällä yläosa auki. Poista pienempi Hanataba (ei kirkkaassa/muovisessa versiossa) ja pakkausmateriaalit sen ympäriltä. Avaa Hanataba irrottamalla kansiosa, tarkista että osat ovat ehjiä ja tutustu rauhassa niiden rakenteeseen ja toimintaan.

Puhdistus

Avattuna Hanatabat on helppo puhdistaa ja pestä tarvittaessa. Hanataba pestään käsin vedellä ja miedolla saippualla.

Hanataban osat yhteen


Metallisen Hanataban kansi tarkasti oikeille kierteille - Laita kansiosa tyhjän Hanataban päälle ja kierrä sitä kevyesti ja varovasti kiinnipäin. Varmista että saat kierteet varmasti kohdalleen.  Kierrä rauhallisesti, voimaa ei tarvita. Älä kierrä väkisin! Väärille kierteille kiertäminen vahingoittaa tuotetta.


Muovisen Hanataban kansi napsautetaan paikalleen – Kannessa ei ole kierteitä ja se pyörii vapaasti. Osat asetetaan tarkasti päällekäin ja napsautetaan kiinni toisiinsa kevyesti painamalla.


Spiraalitoiminta - Kun olet saanut yläosan varmasti oikeille kierteille tai napsatettua paikalleen muovisessa versiossa, kokeile miten ylä- ja alaosa kiertyvät toisiinsa nähden ja miten saat samankokoiset reiät asettumaan suoraan kohdakkain. Kokeile myös kahden käden spiraaliotetta, kuvitellen että Hanatabassa on jo kukat pujotettuna.


HUOM! Valmiin kimpun spiraalikierrossa Hanataban osia kierretään aina kiinnipäin.

Silloin Hanataban osat pysyvät varmemmin kiinni toisissaan, aukipäin kierrettäessä osat voivat irrota toisistaan.


Erikokoiset reiät - Kiinnitä erityisesti huomiota ison Hanataban erikokoisiin reikiin. Samankokoiset reiät tulee olla kimpun tekovaiheessa kohdakkain. Suurempaan reikään pujotettu paksu varsi ei mahdu läpi, jos sen kohdalla on pienempi reikä toisella puolella.

Aloitusasento – Aloitusasennossa Hanataban samankokoiset reiät tulee olla kohdakkain suorassa linjassa, jotta varret saadaan pujotettua kohtisuoraan läpi ja kimpun ’spiraaliefekti’ toimimaan oikein.


Metallisessa Hanatabassa aloitusasento saadaan kiertämällä kansiosa ensin kevyesti kokonaan kiinni ja sitten kiertämällä auki noin neljäsosa kierroksen verran, kunnes samankokoiset reiät asettuvat kohdakkain. Puoli kierrosta avaamalla saat jo erittäin leveän kimpun. Mitä enemmän avaat, sitä leveämmäksi saat kimpun aukeamaan.
Muovisessa Hanatabassa voit valita aloitusasennon vapaammin, kunhan samankokoiset reiät asettuvat kohdakkain. Muovinen Hanataba kiertyy vapaasti eikä siinä tarvitse miettiä aloitusasennon avaamista samalla tavalla kuin metallisessa versiossa ja saat silti kimpun aukeamaan niin leveäksi kuin se on mahdollista.


Varret suoraan läpi – Kimppua tehdessä varret työnnetään suoraan ja suorassa linjassa Hanataban läpi, eli varsi aina ’samasta’ reiästä ulos mistä se työnnettiin sisään. Tätä voi harjoitella aluksi esim. kynällä, sukkapuikolla tai muulla vastavalla.


Kun olet tullut Hanatabasi kanssa tutummaksi ja perehtynyt perusasioihin, onnistuu harjoittelukin helpommin. Nyt voit aloittaa materiaalin valmistelun kimppuasi varten, varmempana onnistumisesta jo ensimmäisellä kerralla.


Vaiheittaiset ohjeet Hanataba kimpun rakentamiseen ja lisää vinkkejä löydät seuraavalta sivulta.